- Για τα σπαγγέτι
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα μανιταριών
- 750 γραμμάρια μικρά μανιτάρια καφέ και λευκά κομμένα στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια κρασί λευκό ξηρό
- 50 γραμμάρια ζωμό κότας ή λαχανικών
- 1 κ.σ κορν φλάουρ
- 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- γραβιέρα τριμμένη
Μανιταρομακαρονάδα
Για τα σπαγγέτι : σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Για τη σάλτσα μανιταριών : καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα χώματα με μια βούρτσα και διαλύουμε το κορν φλάουρ στο ζωμό κότας ή λαχανικών. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό με το κορν φλάουρ, τον πελτέ, τη δάφνη, πιπέρι και αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε τη μανιταρομακαρονάδα ζεστή με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη γραβιέρα (προαιρετικά).
Καλή σας όρεξη!