- 100 γραμμάρια σιρόπι από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
- 300 γραμμάρια ανθόμελο
- 50 γραμμάρια βούτυρο αμυγδάλου
- 100 γραμμάρια φλούδα πορτοκαλιού από γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένη
- 250 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 50 γραμμάρια σουσάμι
- 100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
Μπάρες με αμύγδαλα και πορτοκάλι
Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σουσάμι, τη βρώμη και την ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το ανθόμελο και το σιρόπι πορτοκαλιού και τα ζεσταίνουμε ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο αμυγδάλου. Αδειάζουμε το μίγμα στα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το μίγμα σε μπάρες του σχήματος και μεγέθους που θέλουμε. Αποθηκεύουμε τις μπάρες σε ένα κουτί με καπάκι. Διατηρούνται για 1 μήνα. Το καλοκαίρι τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!