- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
- 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη σε κυβάκια
- τορτίγιες ξεροψημένες
Γουακαμόλε
Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο τα πιπέρια και μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε ή όχι αναλόγως. Σερβίρουμε μαζί με ντομάτα κομμένη σε κυβάκια. Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα γουακαμόλε ως ντιπ με πίτες ή τορτίγιες ή τη βάζουμε σε σάντουιτς σαν αλοιφή. Επίσης είναι και τέλειο υποκατάστατο της σάλτσας πέστο. Αν θέλουμε να τη φυλάξουμε τη βάζουμε σε ένα γυάλινο βαζάκι, καλύπτουμε την επιφάνειά της με ελαιόλαδο και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 4-5 μέρες.
Καλή σας όρεξη!