- 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες( χωρίς κεφάλια και εντόσθια )
- 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
Σαρδέλες ψητές στο τηγάνι
Πλένουμε τις σαρδέλες για να φύγουν τα λέπια και τυχόν υπολείμματα από τα εντόσθια. Παίρνουμε μια σακούλα για τρόφιμα που να κλείνει αεροστεγώς και βάζουμε μέσα το αλεύρι. Τοποθετούμε στο σακουλάκι τις σαρδέλες. Το κλείνουμε καλά και το ανακινούμε ώστε να πασπαλιστούν καλά οι σαρδέλες με το αλεύρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί απλώνουμε όσες σαρδέλες χωράνε χωρίς να τις στριμώξουμε. Τις αφήνουμε για 4 λεπτά από τη μια πλευρά και τις γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Όταν κάνουν ωραία κρούστα τις αδειάζουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες. Τις σερβίρουμε ζεστές. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με χυμό λεμονιού κατά βούληση.
Καλή σας όρεξη!