- Για τις πέννες
- 500 γραμμάρια πέννες ολικής αλέσεως
- νερό
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα γουακαμόλε
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
- 4 κλαδάκια μαϊντανό
- 20 γραμμάρια χυμό λεμονιού
- 15 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- γραβιέρα τριμμένη ή διατροφική μαγιά
Πέννες ολικής αλέσεως με σάλτσα γουακαμόλε
Για τις πέννες : σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις πέννες. Βράζουμε τις πέννες για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα γουακαμόλε : τοποθετούμε στον πολυκόπτη τη μισή ντομάτα, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα πολτοποιούμε. Κόβουμε την υπόλοιπη ντομάτα σε κυβάκια. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το προσθέτουμε κι αυτό στο μούλτι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το πιπέρι καγιέν, πιπέρι μαύρο και αλάτι και χτυπάμε. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι και προσθέτουμε αναλόγως. Στο τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις πέννες ολικής αλέσεως με τη σάλτσα γουακαμόλε και αν θέλουμε γραβιέρα τριμμένη ή διατροφική μαγιά.
Καλή σας όρεξη!