- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
- 50 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα βλ.συνταγή)
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. ξύδι λευκό
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Μαγιονέζα αβοκάντο
Κόβουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα βάζουμε στο μπολ του πολυκόφτη και περιχύνουμε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Προσθέτουμε τη μουστάρδα (βλ.συνταγή), το ξύδι, πιπέρι και αλάτι. Πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αφού δέσει η μαγιονέζα τη σερβίρουμε. Εναλλακτικά τη φυλάμε στο ψυγείο σε γυάλινο βαζάκι. Καλό θα ήταν να καλύψουμε την επιφάνεια της μαγιονέζας με λίγο ελαιόλαδο για να διατηρηθεί καλύτερα.
Καλή σας όρεξη!