- 1 κιλό φιλέτο σολωμού
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 φύλλα φασκόμηλου
- δεντρολίβανο
- 4 κλαράκια μαιντανό
- ρίγανη
Σολωμός με μυρωδικά
Πλένουμε και στραγγίζουμε τον σολωμό. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε λίγο το σκόρδο και προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε τον σολωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφού πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να ψηθεί. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!