- 500 γραμμάρια ρύζι κίτρινο
- 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μικρή σελινόριζα σε κυβάκια
- 2 καρότα σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
- 100 γραμμάρια αρακά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Ριζότο λαχανικών
Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τα καρότα, την πιπεριά και τον αρακά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα το ζωμό. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αποσύρουμε. Σερβίρουμε το ριζότο λαχανικών με κρεατικά ή και σκέτο με σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!