- 2 φιλέτα σολωμού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- πιπέρι μαύρο
- πιπέρι ροζ
- αλάτι
- 2 ματσάκια μαρούλι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1/2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Πράσινη σαλάτα με σολωμό
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σολωμό και τον ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με 2 κ.σ. χυμό λεμονιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10-15 λεπτά με κλειστό το καπάκι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ροζ και μαύρο και αποσύρουμε. Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με λίγο αλάτι. Σε μια σαλατιέρα κόβουμε το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σολωμό. Στο τηγάνι βάζουμε το σουσάμι και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά με προσοχή για να μην αρπάξει. Το προσθέτουμε κι αυτό στη σαλάτα μαζί με τον παπαρουνόσπορο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!