- 1 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- μια πρέζα αλάτι
- 40 γραμμάρια χαρουπόσκονη
- 90 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού για το σερβίρισμα
Ρυζόγαλο με χαρουπόσκονη και πορτοκάλι
Πλένουμε καλά το ρύζι μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το αλάτι και 200 γραμμάρια νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά και να φουσκώσει. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κ.σ. νερό. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, τη χαρουπόσκονη, το διαλυμένο κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε το ρυζόγαλο συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε σε μικρά μπολ ή πιάτα και πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.
Καλή σας όρεξη!