- Για την τάρτα
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια κρύο νερό
- 2 αυγά
- Για τη γέμιση
- 1 κιλό κολοκύθα τριμμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1 αυγό
- ελαιόλαδο
- φρέσκια ρίγανη
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4-5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Αλμυρή τάρτα με κολοκύθα
Ανακατεύουμε στο μπωλ του μίξερ το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια το αλεύρι τη ζάχαρη και το αλάτι. Τρίβουμε το μίγμα να γίνει ψιχουλιαστό και προσθέτουμε τα αυγά και το νερό. Ζυμώνουμε το μίγμα και το απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λαδάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτουμε την κολοκύθα και την αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τη γέμιση στη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!