- 600 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κ.γ. αλάτι
- 300 γραμμάρια γιαούρτι
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 4 αυγά
- 1/2 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
Γιαουρτόπιτα με φέτα και σπανάκι
Αλατίζουμε ελαφρά το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια, έχοντας υπόψιν ότι θα χάσει τον όγκο του οπότε δε θέλει πολύ αλάτι, και το τρίβουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φέτα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σπανάκι. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυροαλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!