- Για τις αυγόφετες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 6 αυγά βιολογικά
- 100 γραμμάρια γάλα αγελαδινό
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- 1 αγγούρι σε φέτες
- 8 φέτες κασέρι (προαιρετικά)
- ροζ πιπέρι
Αυγόφετες αλμυρές
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και χτυπάμε με ένα σύρμα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το πιπέρι και αλάτι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (προσοχή να μην κάψει). Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε να βουτάμε τις φέτες ψωμιού στο μίγμα του αυγού και τις τηγανίζουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Ακουμπάμε τις αυγόφετες σε απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρουμε ζεστές πασπαλισμένες με ροζ πιπέρι, αγγουράκι σε φέτες και κασέρι (προαιρετικά).
Καλή σας όρεξη!