- 125 γραμμάρια νερό χλιαρό
- 125 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 40 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 200 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 1 κ.γ. αλάτι
- σουσάμι για το τύλιγμα
Αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε 120 γραμμάρια αλεύρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το χυλό για μισή ώρα. Στο μπωλ της κουζινομηχανής βάζουμε το αλεύρι, το χυλό και το αλάτι. Ζυμώνουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη για μια ώρα. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε νερό και σε ένα άλλο το σουσάμι. Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη και πλάθουμε 10 κουλούρια. Βουτάμε τα κουλούρια στο νερό και μετά τα τυλίγουμε στο σουσάμι. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόχαρτο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!