- 100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 4 αυγά
- 300 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κ.γ. αλάτι
- 500 γραμμάρια μανιτάρια brown ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές κόκκινες σε καρέ
- 2 πιπεριές πράσινες σε καρέ
- 1/4 κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδου
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- πιπέρι μαύρο
Γιαουρτόπιτα με μανιτάρια και πιπεριές
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και ξεκινάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για μισό λεπτό. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι γ.ό.χ. με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα προσθέτουμε κι αυτά μαζί με το καλαμποκάλευρο στο μίγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στη ζύμη τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και τη ρίγανη. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυροαλευρωμένο ταψί ή σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόχαρτο. Ψήνουμε τη γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για περίπου 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!