- 250 γραμμάρια νερό χλιαρό
- 250 γραμμάρια γάλα αγελαδινό ή φυτικό χλιαρό
- 50 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό αλεύρι σκληρό
- 1/2 κιλό αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 150 γραμμάρια ελιές μαύρες σε φετάκια
Ελιόψωμα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό και το γάλα και διαλύουμε σ’αυτά τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική. Προσθέτουμε τις ελιές, τη ρίγανη και το θυμάρι και ζυμώνουμε για 1 λεπτό ακόμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί. Πατάμε τη ζύμη απαλά να φύγει ο αέρας και τη χωρίζουμε σε 15-20 μπάλες. Πλάθουμε τα φρατζολάκια και τα τοποθετούμε αραιά σε 2 ταψιά με λαδόχαρτο. Τα αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν. Τα ψήνουμε μαζί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!