- 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
Βασική ζύμη για πίτσα
Σε ένα μπωλ βάζουμε το χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά. Αφήνουμε το μείγμα 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά. Ζυμώνουμε με το γάντζο. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 2 ώρες να φουσκώσει. Αν θέλουμε, αφού ξαναζυμώσουμε τη ζύμη για να φύγει ο αέρας, τη διατηρούμε στο ψυγείο για 2 μέρες ή στην κατάψυξη για 2-3 μήνες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση και βάζουμε δυο ταψιά για πίτσα 35 εκ. να κάψουν. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες και ανοίγουμε δυο φύλλα. Απλώνουμε στα φύλλα τα υλικά που θέλουμε και μεταφέρουμε τις πίτσες στα καυτά ταψιά. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!