- 1 λίτρο γάλα
- 300 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 αυγό χτυπημένο
- 200 γραμμάρια μυζήθρα γλυκιά θρυμματισμένη
- 6 φέτες ζαμπόν ψητό σε λωρίδες
- 500 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά σε καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά σε καρέ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- ρίγανη
Καλαμποκόπιτα με γλυκιά μυζήθρα και ζαμπόν
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το καλαμποκάλευρο ανακατεύοντας. Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό, τα λαχανικά, τη ρίγανη, το αλάτι, πιπέρι, το ζαμπόν και τη μυζήθρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35 επί 40 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί. Ψήνουμε την καλαμποκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!