- 1500 γραμμάρια νερό
- 500 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 400 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
- Για τη σάλτσα ντομάτας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 350 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Καλαμποκόπιτα με ντομάτα και φέτα
Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας : σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σωτάρουμε για δυο λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα πιπέρια και το αλάτι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά το καλαμποκάλευρο ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φέτα,το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα ταψί 35 επί 40 στρώνουμε λαδόχαρτο και απλώνουμε το μίγμα. Ψήνουμε την καλαμποκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!