- 350 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
- 150 γραμμάρια πράσα ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια νερό
- 500 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι μαύρο
Καλαμποκόπιτα με σπανάκι και πράσο
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 30 γραμμάρια από το ελαιόλαδο και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοψηθούν τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι και ανακατεύουμε. Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί 35 επί 40 και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε την καλαμποκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 1 ώρα. Όταν κρυώσει ελαφρά κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή σας όρεξη!