- 1 λίτρο γάλα
- 500 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια σπανάκι σε φύλλα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένο
- 300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 100 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι μαύρο
Καλαμποκόπιτα με φέτα και σπανάκι
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Πριν βράσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το καλαμποκάλευρο ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε στο χυλό τα υπόλοιπα υλικά κα ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την καλαμποκόπιτα χλιαρή.
Καλή σας όρεξη!