- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 250 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 25 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
- 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
Κασερόψωμο
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και το αλεύρι λίγο λίγο καθώς ζυμώνουμε. Όταν σταματήσει να κολλάει στα χέρια η ζύμη προσθέτουμε το κασέρι και τις πιπεριές και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί για μια ώρα. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Ανοίγουμε με τα χέρια ή με τον πλάστη τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!