- Για τη ζύμη
- 110 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 3 μεγάλα αυγά
- 3 κ.σ. κρύο νερό
- Για τη γέμιση
- 15 φέτες μπέικον
- 100 γραμμάρια τριμμένο ρεγκάτο
- 450 γραμμάρια γάλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Κις λορέν κλασική (Quiche Lorraine)
Σε ένα μπολ ή στον κάδο της κουζινομηχανής ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το τρίβουμε με το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθούν ψίχουλα. Προσθέτουμε το ένα αυγό και το νερό. Ζυμώνουμε τη ζύμη, την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Σοτάρουμε λίγο το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε φύλλο. Το στρώνουμε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα με τρόπο που να καλύπτει τον πάτο και τα πλαϊνά. Τοποθετούμε πάνω στη ζύμη το μπέικον και το μισό τυρί. Χτυπάμε τα άλλα 2 αυγά και προσθέτουμε το γάλα το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι καγιέν, πιπέρι, αλάτι και το υπόλοιπο τυρί. Απλώνουμε το μίγμα στην τάρτα. Ψήνουμε την κις λορέν σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα.
Καλή σας όρεξη!