- 1500 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 250 γραμμάρια γάλα αγελαδινό
- 100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- 50 γραμμάρια ανθότυρο ξηρό ή γραβιέρα τριμμένη
- 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν από τα πολλά υγρά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε στο μίγμα με τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε τον άνηθο και τα τυριά (κρατάμε 2 κ.σ. ξηρό ανθότυρο ή γραβιέρα για την επιφάνεια). Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Απλώνουμε το μίγμα κολοκυθιού και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένο ανθότυρο ή γραβιέρα και τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε την κολοκυθοτυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!