- Για τη ζύμη
- 125 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 150 γραμμάρια νερό χλιαρό
- 40 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 30 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 200 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 1 κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση
- 200 γραμμάρια ανθότυρο
- 10 φέτες αλλαντικό γαλοπούλα βραστή σε λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
- Για το τύλιγμα
- 100 γραμμάρια σουσάμι
- 100 γραμμάρια νερό
- 15 γραμμάρια ζάχαρη
Κουλούρια γεμιστά με γαλοπούλα ανθότυρο και κόκκινη πιπεριά
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το γάλα και το νερό. Προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αν η ζύμη κολλάει πολύ στα χέρια προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Ωστόσο η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, οπότε δεν το παρακάνουμε με το αλεύρι. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο να φουσκώσει για 1 ώρα. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και σε ένα άλλο το σουσάμι. Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 10 μέρη και ανοίγουμε με τον πλάστη μακρόστενα φύλλα. Μοιράζουμε στα φύλλα τα υλικά της γέμισης και τα τυλίγουμε σε ρολά. Βουτάμε τα κουλούρια ένα ένα στο νερό μετά τα κυλάμε στο σουσάμι. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε τα κουλούρια σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!