- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 κ.σ. σουσάμι
- 4 κ.σ. λιναρόσπορο σπασμένο
- 160 γραμμάρια νερό
- 30 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
- 20 γραμμάρια μέλι
Κριτσίνια
Σε ένα μπολ (ή στο μπολ της κουζινομηχανής) βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το σουσάμι και τον λιναρόσπορο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το κρασί και το μέλι. Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι σχετικά σφιχτή και να μην κολλάει. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να φυλάξουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για 5 ημέρες. Παίρνουμε κομματάκια ζύμης περίπου 20 γραμμάρια και πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια. Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για άλλα 20 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα φυλάμε σε γυάλινο ή αλουμινένιο δοχείο με καπάκι. Αν τα θέλουμε πιο τραγανά, μπορούμε αφού κρυώσουν να τα ξαναψήσουμε στον αέρα για άλλα 15-20 λεπτά (ανάλογα πόσο τραγανά τα θέλουμε).
Καλή σας όρεξη!