- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 150 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο
- 150 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 150 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 150 γραμμάρια νερό χλιαρό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- σουσάμι για πασπάλισμα
Μαργαρίτα ολικής αλέσεως
Στον κάδο του πολυμίξερ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό και το γάλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα και ζυμώνουμε καλά για 5-10 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι για να μην κολλάει. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει. Το ξαναζυμώνουμε να φύγει ο αέρας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη. Πλάθουμε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε κολλητά σε σχήμα μαργαρίτας. Τοποθετούμε τη μαργαρίτα σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 15 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αλείφουμε με νερό τη μαργαρίτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά. Μόλις κρυώσει τη φυλάμε σε υφασμάτινη τσάντα ή τη βάζουμε στην κατάψυξη.
Καλή σας όρεξη!