- 2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γραμμάρια νωπή
- 1,5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300-350 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 600 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Μπαγκέτες
Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο για 30 λεπτά. Ζυμώνουμε σιγά σιγά προσθέτοντας στη μαγιά το αλεύρι και το αλάτι. Πρέπει να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που να μην κολλάει οπότε προσαρμόζουμε ανάλογα την ποσότητα του αλευριού. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και πλάθουμε 2 μπαστούνια στρίβοντάς τα σαν κορδόνια. Αλευρώνουμε ένα ταψί και τα βάζουμε εκεί να φουσκώσουν για μισή ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς (αντιστάσεις) και τοποθετούμε στον πάτο του φούρνο ένα μικρό ταψάκι με νερό. Χαράσσουμε τις μπαγκέτες με ένα μαχαίρι και τις ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 30-40 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλή σας όρεξη!