- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 3 αυγά
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου κοπανισμένους
- λευκό πιπέρι
- 500 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
Μπατόν σαλέ ( αλμυρά μπισκότα )
Χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τα 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα και τα 2 αυγά ώσπου να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και το αλεύρι. Ζυμώνουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ώστε η ζύμη να είναι σχετικά σφιχτή αλλά να πλάθεται εύκολα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε λαδόχαρτο σε δυο ταψιά. Πλάθουμε τη ζύμη σε κορδόνια και κόβουμε σε κομμάτια περίπου 8 εκατοστά. Τα απλώνουμε στα ταψιά, αλείφουμε με το τρίτο χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με τα 50 γραμμάρια παρμεζάνα. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!