- Για τη ζύμη
- 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- Για τη σάλτσα ντομάτας
- 6 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. ρίγανη
- 1/2 κ.σ. θυμάρι
- 1/2 κ.σ. βασιλικό ξερό
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- Για τη συναρμολόγηση
- 250 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες
- 2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
- 12-14 φύλλα βασιλικού
- ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
Πίτσα με ντομάτα βασιλικό και φρέσκια μοτσαρέλα
Σε ένα μπωλ βάζουμε το χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε το μείγμα 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά. Ζυμώνουμε με το γάντζο. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 2 ώρες να φουσκώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας ντομάτα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση και βάζουμε δυο ταψιά για πίτσα 35 εκ. να κάψουν. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες και ανοίγουμε δυο φύλλα. Αλείφουμε τα φύλλα με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τις ντομάτες και το βασιλικό. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πιπερώνουμε. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!