- Για τη ζύμη
- 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Για τη σάλτσα ντομάτας
- 125 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για τη συναρμολόγηση
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένο
- 100 γραμμάρια πράσινες ελιές σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- 2 ντομάτες σε φέτες
- ρίγανη
Πίτσα με φέτα ντομάτα και ελιές
Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε τη μαγιά για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Προσθέτουμε στη μαγιά το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει. Σε ένα μπρίκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τη σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες και ανοίγουμε δυο φύλλα. Τοποθετούμε τις ζύμες σε 2 στρογγυλά ταψιά για πίτσα 35 εκ. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φέτα,τις ελιές, τις πιπεριές και τη ρίγανη. Ψήνουμε τις πίτσες μία μία σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 30 λεπτά. Όταν ψηθούν προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας.
Καλή σας όρεξη!