- 300 γραμμάρια γάλα αγελαδινό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση :
- 1/2 κιλό κασέρι τριμμένο
- 12 φέτες ζαμπόν
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
Πεϊνιρλί
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αφρίσει. Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Στο τέλος του ζυμώματος η ζύμη πρέπει να μην κολλάει και να είναι ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα και να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μέρη. Ανοίγουμε 12 φυλλαράκια. Στο κέντρο τους βάζουμε λίγο κασέρι και μια φέτα ζαμπόν. Κλείνουμε τα φυλλαράκια σε σχήμα βαρκούλας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε τα πεϊνιρλί σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Όταν ψηθούν βάζουμε αμέσως στο καθένα από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο να λιώσει και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!