- Για τη ζύμη
- 300 γραμμάρια χλιαρό γάλα
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση :
- 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- 2 ντομάτες σε φέτες
- 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
- 12 λουκάνικα Φρανκφούρτης σε φετάκια
- ρίγανη αποξηραμένη
- ελαιόλαδο
Πεϊνιρλί με λουκάνικα Φρανκφούρτης
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αφρίσει. Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Στο τέλος του ζυμώματος η ζύμη πρέπει να μην κολλάει και να είναι ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα και να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μέρη. Ανοίγουμε 12 φυλλαράκια. Στο κέντρο τους βάζουμε λίγο κασέρι τριμμένο, φετάκια ντομάτας και πιπεριάς και το λουκάνικο. Κλείνουμε τα φυλλαράκια σε σχήμα βαρκούλας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε τα πεϊνιρλί σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!