- 150 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 150 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 150 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 150 γραμμάρια χλιαρό γάλα
- 50 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 40 γραμμάρια ζάχαρη
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 2 κ.σ. ηλιόσπορο
- 2 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο
- 1/2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 2 κ.σ. σουσάμι
- Για την επικάλυψη
- νερό
- 200 γραμμάρια ανάμικτους σπόρους από τους παραπάνω
Πολύσπορα κουλούρια
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο γάλα με το νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τους σπόρους και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5 λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα, αφού την τοποθετήσουμε σε ένα μεγάλο μπωλ, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ένα μεγάλο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε δυο πιάτα βάζουμε το νερό και τους σπόρους. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλίτσες και πλάθουμε κουλούρια. Βουτάμε τα κουλούρια διαδοχικά στο νερό και στους σπόρους, τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!