- 300 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 350 γραμμάρια νερό χλιαρό
- 30 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. ανάμικτους σπόρους για ψωμί
Πολύσπορο ψωμί σε φόρμα
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη μαγιά με το νερό το ελαιόλαδο και το μέλι και τα διαλύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι το αλάτι και τους σπόρους και ζυμώνουμε καλά για 5-10 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ώστε να μην κολλάει. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει. Αν θέλουμε τη βάζουμε στο σβηστό φούρνο με κλειστή την πόρτα. Το ξαναζυμώνουμε να φύγει ο αέρας και το βάζουμε σε μια μεγάλη λαδωμένη φόρμα σκεπασμένο για άλλη μια ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-210 βαθμούς και το ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.
Καλή σας όρεξη!