- 1 κιλό πατάτες
- 250 γραμμάρια γάλα αγελαδινό ή βρώμης
- 30 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι λευκό
- αλάτι
Πουρές πατάτας
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Τις καλύπτουμε με νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν καλά. Για να καταλάβουμε αν μαλάκωσαν αρκετά τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε αμέσως. Τις πολτοποιούμε με τον πολτοποιητή πατάτας. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες αποσύρουμε. Αν είναι πολύ σφιχτός ο πουρές προσθέτουμε κι άλλο ζεστό γάλα μέχρι να έχει την υφή που θέλουμε. Με τον πουρέ πατάτας συνοδεύουμε διάφορα ψητά, ψάρια, σνίτσελ, κοτομπουκιές κ.ά.
Καλή σας όρεξη!