- 3 μεγάλες μελιτζάνες μαύρες
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 300 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- ρίγανη αποξηραμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και σάλτσα ντομάτας
Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες μισού εκατοστού. Τις λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο και τις απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες απλώνουμε στην καθεμιά λίγη φέτα θρυμματισμένη και τις τυλίγουμε σε ρολάκια. Τις αραδιάζουμε στο ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ψήνουμε τα ρολάκια για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!