- 1 κιλό κολοκυθάκια χοντροτριμμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια ζαμπόν με λίγα λιπαρά σε κυβάκια
- 100 γραμμάρια τριμμένα τυριά (κασέρι, γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
- 2 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
- 200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο για τη φόρμα
- 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη για τη φόρμα
Σουφλέ με κολοκυθάκια και ζαμπόν
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά τα τριμμένα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το δυόσμο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ζαμπόν και τα τυριά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ χτυπάμε καλά τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα με τους κρόκους. Ανακατεύουμε προσεκτικά με κυκλικές κινήσεις από έξω προς τα μέσα για να μη φύγει ο αέρας. Προσθέτουμε το μίγμα με τα κολοκυθάκια. Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή φόρμα για σουφλέ και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Αδειάζουμε το μίγμα σουφλέ στη φόρμα και ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να κάνει κρούστα.
Καλή σας όρεξη!