- 1 κιλό κολοκυθάκια χοντροτριμμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 100 γραμμάρια Κατίκι Δομοκού
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά χωριστά κρόκους από ασπράδια
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σουφλέ με κολοκυθάκια και τυριά
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα περισσότερα υγρά τους για 30 λεπτά. Τα στίβουμε στην παλάμη μας να φύγουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα τυριά, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το μαϊντανό και το δυόσμο. Ανακατεύουμε. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με το γιαούρτι και το προσθέτουμε στο μίγμα με τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά για να μη φύγει ο αέρας. Βάζουμε το μίγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για σουφλέ. Πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!