- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια μπρόκολο σε φουντίτσες
- 400 γραμμάρια κουνουπίδι σε φουντίτσες
- 100 γραμμάρια αλλαντικό γαλοπούλα βραστή σε κυβάκια
- 100 γραμμάρια διάφορα τυριά τριμμένα (γραβιέρα, κασέρι, κεφαλοτύρι)
- 4 αυγά χωριστά κρόκους και ασπράδια
- 350 γραμμάρια γάλα
- 6 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- πιπέρι λευκό
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
Σουφλέ με κουνουπίδι και μπρόκολο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο, λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αλάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Στο χλιαρό μίγμα με το μπρόκολο προσθέτουμε το χτυπημένο μίγμα από γάλα και αλεύρι τη γαλοπούλα και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Ενσωματώνουμε στο μίγμα τη μαρέγκα διπλώνοντας με μια μαρίζ για να μη φύγει ο αέρας. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά ένα ταψάκι ή σκεύος για σουφλέ. Αδειάζουμε στο σκεύος το μίγμα σουφλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Καλή σας όρεξη!