- 500 γραμμάρια σπανάκι χοντροκομμένο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
- 2 μεγάλα αυγά χωριστά κρόκους και ασπράδια
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 50 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι λευκό
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σουφλέ σπανάκι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, τη φέτα, τη γραβιέρα, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα λαδωμένο σκεύος για σουφλέ απλώνουμε τις μισές φέτες ψωμί και από πάνω το μισό μίγμα από σπανάκι. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί και σπανάκι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λευκό πιπέρι. Προσθέτουμε τη μαρέγκα διπλώνοντας το μίγμα με μια μαρίζ για να μη φύγει ο αέρας. Προσθέτουμε το μίγμα αυγών στη φόρμα. Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!