- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
- 1/2 κιλό τυρί λευκό
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 250 γραμμάρια γιαούρτι
- 4 αυγά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Τυρόπιτα σουφλέ
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί στρογγυλό ή ορθογώνιο. Απλώνουμε τα φύλλα λαδώνοντάς τα και ενδιάμεσα πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο τυρί. Κόβουμε σε κομμάτια. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τα μπαχαρικά και περιχύνουμε την πίτα. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, στη δεύτερη από κάτω θέση, για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!