- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 280 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 25 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια σπανάκι ζεματισμένο
- 200 γραμμάρια τυρί λευκό θρυμματισμένο
- μοσχοκάρυδο
Σπανακοτυρόψωμο
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και αποσύρουμε. Προσθέτουμε αλάτι και προαιρετικά λίγο μοσχοκάρυδο. Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά τη ζάχαρη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε. Όταν σταματήσει να κολλάει στα χέρια η ζύμη προσθέτουμε το σπανάκι και το τυρί. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 35εκ. Ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε το σπανακοτυρόψωμο σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 200 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!