- 250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 κ.σ. σάλτσα ντομάτας για πίτσα (βλ. συνταγή)
- 300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 100 γραμμάρια ελιές μαύρες σε φετάκια
Στρόμπολι ( stroboli ) με ελιές και φέτα
Στο μπωλ του μίξερ διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα 5-10 λεπτά να αφρίσει. Χτυπώντας με το γάντζο προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για μια ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες και ανοίγουμε δυο φύλλα. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας τις ελιές και τη φέτα. Τυλίγουμε σε ρολά κλείνοντας τις άκρες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Χαράσσουμε τα stroboli σε 3-4 σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!