- Για την τάρτα
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 130 γραμμάρια βούτυρο
- 1 αυγό
- 30 γραμμάρια νερό
- Για τη γέμιση
- 250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 5 πράσα ψιλοκομμένα
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Τάρτα με κιμά και πράσο
Ανακατεύουμε στο μπωλ του μίξερ το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια το αλεύρι τη ζάχαρη και το αλάτι. Τρίβουμε το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστό και προσθέτουμε το αυγό και το νερό. Ζυμώνουμε το μείγμα και απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα που έχουμε βουτυρώσει. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα πράσα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε να σιγοψηθεί για 30 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τη γραβιέρα και αποσύρουμε. Απλώνουμε τη γέμιση στη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!