- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 280 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 25 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια τυρί λευκό θρυμματισμένο
- 2 ροδέλες από πράσινη πιπεριά
- 2 ροδέλες από κόκκινη πιπεριά
- 2 ροδέλες από κίτρινη πιπεριά
Τυροψωμάκια με πιπεριές
Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε. Όταν σταματήσει να κολλάει στα χέρια η ζύμη προσθέτουμε τις πιπεριές το τυρί και τη ρίγανη. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα. Βάζουμε λαδόχαρτο σε ένα μεγάλο ταψί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη. Πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Βάζουμε στο κάθε τυροψωμάκι από μια ροδέλα πιπεριάς. Ψήνουμε τα τυροψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!