- 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες σε φέτες
- ρίγανη
- αλάτι χοντρό
Φοκάτσια με ντομάτα
Στο μπολ του μίξερ διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα 5-10 λεπτά να αφρίσει. Χτυπώντας με το γάντζο προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για μια ώρα. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και απλώνουμε τις φέτες ντομάτας, ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι χοντρό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για μισή ώρα.
Καλή σας όρεξη!