- 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα
- 2 ντομάτες σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
Φοκάτσια με χωριάτικο λουκάνικο
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα 5-10 λεπτά να αφρίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για μια ώρα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα κόβουμε σε φετάκια. Κόβουμε και τα λαχανικά. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και απλώνουμε τα λουκάνικα, τις φέτες ντομάτας, τις πιπεριές, ελαιόλαδο και ρίγανη.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 190 βαθμούς για μισή ώρα.
Καλή σας όρεξη!