- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 150 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 40 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κ.γ. αλάτι
- 60 γραμμάρια μέλι
- 55 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
- 125 γραμμάρια νερό χλιαρό
- 125 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 100 γραμμάρια σουσάμι
Φρατζολάκια με μέλι και καρύδια
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και το νερό. Προσθέτουμε το μέλι, το λάδι, τα καρύδια, το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο να φουσκώσει για 1 ώρα. Το ξαναζυμώνουμε και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά. Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 12 μέρη και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια. Τα αλείφουμε με νερό και τα βουτάμε στο σουσάμι. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!