- 600 γραμμάρια νερό χλιαρό
- 60 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 20 γραμμάρια μέλι
- 1 κιλό αλεύρι κίτρινο σταρένιο
- 2 κ.γ. αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Χωριάτικο ψωμί
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και το μέλι να διαλυθούν. Προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι ώστε να γίνει ένας ελαφρύς χυλός. Αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να αφρίσει. Σε μια λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το μίγμα μαγιάς και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά προσθέτοντας από το αλεύρι όσο χρειάζεται για να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπωλ. Σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να διπλασσιαστεί. Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και πλάθουμε 2 φρατζόλες. Τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο και σκεπάζουμε πάλι με την πετσέτα για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς στις αντιστάσεις. Χαράσσουμε τις φρατζόλες με ένα μαχαίρι σε 2-3 σημεία. Ψήνουμε τα ψωμιά για 30-40 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!